Themabijeenkomst ‘gezond ouder worden’
Geplaatst op door in Nieuws

healthy agingMet vallen en opstaan word je groot. Echter, op een gegeven moment bereik je een leeftijd waarbij vallen vervelende gevolgen kan hebben. Vallen is een veelvoorkomend probleem bij ouderen en heeft een groot effect op het fysiek functioneren. Met behulp van gerichte oefenprogramma’s en trainingen kan de kans op vallen verkleind worden.

De PCOB en de ANBO (belangenbehartigers voor 55 plussers) zetten zich in voor de gezondheid van hun leden. In samenwerking met Sportrade fit- & wellness, Fysiotherapie Willems  en Diëtistenpraktijk Optima Vita organiseren de ouderenbonden een middag in het kader van gezond ouder worden. Iedereen wil wel gezond oud worden. Maar wat moet u hiervoor doen? En wat kunt u beter laten?

Op vrijdag 24 mei bent u van harte uitgenodigd bij Sportrade. Sportrade geeft samen met haar partners informatie over de rol van eten en bewegen bij een gezonde leefstijl en u kunt meedoen met een valpreventietraining,

Samen hebben wij het volgende programma voor u opgesteld:

14:30 – 14.45 Ontvangst met koffie en thee
14.45 – 15.00 Presentatie
‘Fitness, ben ik daar niet te oud voor?’ (Sportrade)
15:00 -15:15 Presentatie
‘Feiten en fabels over gezonde voeding’ (Diëtistenpraktijk Optima Vita)
15.15 – 15.30 Korte Pauze
15.30 – 15.50 Presentatie
‘Vitaal en veerkrachtig’  (Fysiotherapie Willems)
15.50 – 16.30 Valpreventietraining

Zowel leden als niet leden van de ouderenbonden zijn welkom. Aanmelden voor 24 mei is niet nodig en de toegang is gratis. Voor meer informatie kunt u altijd contact opnemen met Sportrade: 050 308 08 05 – www.sportrade.nl. Graag tot dan!