Terug naar home

Gebruik mobiele telefoon in de sportschool

Gebruik mobiele telefoon in de sportschool

Steeds vaker krijgen wij teruggekoppeld dat er bovenmatig gebruik wordt gemaakt van mobiele telefoons in de sportschool. Dit valt ons ook op!
Daarom vinden wij het belangrijk om aan te geven waar en hoe wij verwachten dat er met de mobiele telefoon om wordt gegaan binnen Sportrade.

Uiteraard begrijpen wij dat er ook muziek wordt afgespeeld en dat we bereikbaar willen blijven voor werk, geliefden of andere omstandigheden.

Gebruik mobiele telefoon in de kleedkamer:
Het gebruik van de mobiele telefoon is ten strengste verboden in de kleedruimte en de wellnessruimte. Dus geen selfies voor de spiegel en geen muziek op de oordopjes in de wellnessruimte. Word je gebeld? Loop dan de kleedruimte uit en neem dan pas op!

Wij geloven dat iedereen de beste intenties heeft, maar we kunnen niet zien of iemand het nieuws leest of dat er gefilmd/gefotografeerd wordt.

Gebruik mobiele telefoon in de fitness:
In de fitness hebben we meestal de telefoon wel bij ons. (Let op! Het geeft zeker rust wanneer je je mobiele telefoon in de locker achter laat.) Gebruik je telefoon vooral voor je playlist en je sportschema.

– Denk er goed om dat je niet te lang op je telefoon blijft tijdens je rust tussen de setjes door. (Je dwaalt makkelijk af op sociale media, dit duurt vaak langer dan je zelf door hebt!)
– Word je gebeld? Loop even naar beneden om daar je telefoongesprek te voeren. (Ook wanneer je oordopjes in hebt)
– Foto’s maken en filmen doen we niet. Is het ter analyse van je houding of voor werk (blog etc.) Vraag hier dan iedere keer toestemming voor bij een van onze collega’s. Dit kan zeker niet op drukke momenten, want een vereiste is dat niemand anders er op mag komen.

Gebruik mobiele telefoon in groepslessen:
Indien je voor bijvoorbeeld je werk of oppas  bereikbaar moet blijven en daarom je mobiele telefoon meeneemt de les is geef dit dan voor tijd aan bij de instructeur! Voor de instructeur kan het storend zijn als er steeds iemand op de telefoon kijkt tijdens de les.

Indien je gebeld wordt, loop dan eerst naar beneden voordat je opneemt om verdere verstoring van de les te voorkomen.

Indien wij zien dat je overmatig gebruik maakt van je telefoon, zoals bijvoorbeeld series kijken*, social media of telefoneren. Dan zullen wij je vriendelijk verzoeken om je telefoon op te bergen. Het kan ook zijn dat een mede sporter je hierop wijst. Reageer dan altijd begripvol en houd rekening met elkaar!

*Je favoriete serie kijken op de cardio kan uiteraard wel! Hier is het gebruikelijk dat je langer gebruik maakt van het toestel.