Sportrade fit- & wellness introduceert trainingsprogramma HumanSport
Geplaatst op door in Nieuws

Als eerste fitnesscentrum in het Noorden lanceren wij het concept HumanSport; een functioneel en geïntegreerd trainingsprogramma. De apparaten werken volledig via kabels. Dit biedt een volledig vrije en natuurlijke bewegingsuitslag. Leden kunnen sportspecifiek trainen, waarbij kracht, balans, coördinatie en conditie centraal staan. Het trainingsprogramma, ontwikkeld door Star Trac, bestaat uit zes krachttoestellen, waarmee bewegingen uit het dagelijks leven gesimuleerd kunnen worden. HumanSport biedt drie verschillende en volledig aan te passen trainingmethodes aan, welke een ongelimiteerd aantal dagelijkse handelingen verbeteren: van het verfijnen van een golfswing tot het makkelijker oppakken van de kleinkinderen.

Voor iedereen op maat gemaakt

HumanSport biedt ieder lid een op maat gemaakt trainingsprogramma aan, welke is toegespitst op eigen doelen en capaciteiten. De apparaten zijn makkelijk in gebruik en iedereen, van recreant tot topsporter, kan gebruik maken van HumanSport. U kunt zowel individueel als in groepsverband trainen. HumanSport is een geweldige aanvulling op ons huidige aanbod. Het is een uniek concept, aangezien u zelf de beweging moet maken en coördineren, dit in tegenstelling tot de meeste fitnessapparaten.  Hierdoor wordt de spiergroep efficiënter belast en blijven gewrichten beschermd. HumanSport is geschikt voor vele doelgroepen: leden die willen afvallen, revalideren, sportspecifieke prestaties of algehele conditie willen verbeteren. Voor elke doelgroep is een trainingsprogramma ontwikkeld.

Gebaseerd op het menselijk lichaam

Het HumanSport krachtcircuit is ontworpen om de natuurlijke lichaamsbewegingen te weerspiegelen. Het circuit geeft vrijheid bij het bewegen op een manier welke zo intuïtief is, dat het voelt alsof de apparaten op maat gemaakt zijn voor iedere gebruiker. Op ieder apparaat zijn meerdere spiergroepen te trainen. Zes machines geven honderden oefeningsmogelijkheden, welke kunnen worden aangepast om: de totale lichaamskracht te verbeteren, lichaamsvet te verminderen, spierkracht op te bouwen, postuur en sportprestaties te verbeteren of pijn afkomstig van een blessure te verminderen.

Drie trainingprogramma’s

Ondanks de eindeloze mogelijkheden, richt HumanSport zich op drie trainingswijzen. Base Strength is gericht op oefeningen voor specifieke spiergroepen terwijl Core Stabilization kernspiergroepen, welke balans en coördinatie integreren, verbetert. De derde fase, Dynamic Movement is gericht op het gehele lichaam en de totale verbetering van kracht, balans en coördinatie.