‘Sporten voor ontbijt stimuleert vetverbranding’
Geplaatst op door in Nieuws

BAARN – Als je voor het ontbijt al beweegt, verbrand je meer vet dan wanneer je na het ontbijt gaat sporten. Dat blijkt uit een onderzoek van Glasgow University.

De onderzoekers vroegen tien mannen om drie keer naar de universiteit te komen. Bij het eerste bezoek bewogen de proefpersonen niet. De tweede keer maakten ze voor het ontbijt een stevige wandeling van een uur. Het derde bezoek bestond uit een flinke wandeling, gevolgd door ontbijt.

Vetten in bloed

De proefpersonen die al voor het ontbijt sportten, bleken 33 procent meer vet te verbruiken dan de mannen die na het ontbijt gingen wandelen. De onderzoekers zagen bij de proefpersonen die de dag met wandelen begonnen ook een grotere daling van de vetten in het bloed die het risico op hart- en vaatziekten vergroten.

Opgeslagen vet

Volgens Jason Gill verbrand je meer als je voor het ontbijt sport, omdat je lichaam dan het opgeslagen vet moet aanspreken. Hoewel de proefpersonen het bij een wandeling hielden, kun je ook intensiever sporten. Volgens de onderzoeker heb je voldoende reserves om anderhalf tot twee uur te kunnen bewegen zonder van tevoren te eten.

Als je liever wel ontbijt voor het sporten, is dat ook geen ramp. Het verschil in vetverbranding was het grootst tussen de proefpersonen die helemaal niet bewogen en de proefpersonen die dat wel deden. Volgens Gill val je ongeveer een pond af als je tien dagen lang elke dag een uur stevig wandelt.

Bron: www.gezondheidsnet.nl

Je mag dan misschien meer vet verbranden door te sporten voordat je gaat ontbijten, wij adviseren echter toch iets te nuttigen voordat je start met je dagelijkse work-out!

De kans op een te lage bloedsuikerwaarde is erg groot wanneer je op een nuchtere maag sport. Hierdoor kan je duizelig worden of zelfs flauwvallen! Volgens ons is een goede voeding juist noodzakelijk om de juiste sportprestaties te kunnen leveren.