Maaike Vos vierde op Olympische Spelen
Geplaatst op door in Nieuws

Op de 24e, tijdens de B-finale, kwamen ze in de  achtervolgingsploeg nog één keer in actie. En met resultaat, want een eerste plek werd behaald, een wereldse prestatie! Maaike, namens alle collega’s van harte gefeliciteerd met deze overwinning.

Lees hieronder nog het artikel van de NOS:

Oranjevrouwen vierde op estafette

Oranjevrouwen vierde op estafette

De Nederlandse shorttrackploeg in actie op de 3000 meter, Jorien ter Mors duwt Sanne van Kerkhof ANP Update: donderdag 25 feb 2010, 07:19

De Nederlandse shorttrackdames zijn bij de olympische aflossing als vierde geëindigd.

Het Oranje-kwartet won de B-finale en schoof een plaats op door een diskwalificatie in de finale.

Die kwam op naam van Zuid-Korea, dat als eerste over de streep ging, maar na een beraad van enige minuten uit de uitslag werd geschrapt. Kim Min-jung zou, terwijl ze aan kop ging, de schaatsen van haar Chinese opponente aangetikt hebben.

Door de diskwalificatie ging de gouden medaille naar China. De Canadese dames schoven op naar het zilver en brons was er voor de VS. Zuid-Korea had de laatste vier Olympische Spelen het goud voor zich opgeëist. In de B-finale bleef Nederland respectievelijk Hongarije, Italië en Japan voor.

Herstel
Jorien ter Mors, Annita van Doorn, Sanne van Kerkhof en Maaike Vos herstelden zich daarmee van hun halve finale, die anderhalve week eerder teleurstellend was verlopen. De dames van bondscoach Monroe eindigden toen als derde achter Zuid-Korea en de Verenigde Staten.

“Na die wedstrijd hebben we een week op de aflossingen geoefend”,zo stelde Vos. “Het ging nu beter, gestroomlijnder.”

Na hun zege hoopte Oranje op een wonder in de A-finale.Bij twee diskwalificaties zou Nederland brons hebben gepakt. Het bleef bij één.

Van Doorn en Kerstholt in kwartfinales
Annita van Doorn plaatste zich tijdens de kwalificaties van de 1.000 meter voor de kwartfinale. In haar heat finishte ze achter de topper Wang Meng keurig als tweede.

Voor Jorien ter Mors en Liesbeth Mau Asam viel het doek.Beiden werd in hun voorronde gediskwalificeerd.