Fit & Slank: dé fitnesstrends
Geplaatst op door in Nieuws

fitnessbalPilates, steps en yoga zijn blijvertjes

Wat zijn de fitnesstrends van dit jaar? Klassiekers zoals pilates, steps en alle vormen van yoga zijn blijvertjes. Recente trends zullen doorzetten, zoals dansfitness en trainingen gebaseerd op vechtsporten en legerroutines. Functionele training is in opkomst.

De trends gaan hard in fitnessland. We waren net gewend aan XCO en hot pilates, maar gaan nu calorieën verbranden door ons uit te leven op de boksbal of pakken de fitnessbal erbij.

Gebaseerd op vechtsport: B-kick
Bij B-kick maak je gebruik van een bokszak. Met bokshandschoenen leef je je uit op de zak en je leert combinaties van stoot-, trap-, knie- en elleboogtechnieken. Goed voor de conditie en de spieren.

Dansen: Zumba
Met dansachtige workouts kun je je zelf lekker uitleven. Tijdens deze lessen verbrand je op een leuke manier veel calorieën. Ook verbeter je je coördinatie en verstevig je je spieren. Zumba is vooral geïnspireerd op Latijns-Amerikaanse dans.

Samen fitnessen: bodypump
Wil je fitnessen, maar oefen je liever in groepsverband? Kies dan voor bodypump. Tijdens deze workout van een uur pak je alle spiergroepen aan. In de les wordt gebruikgemaakt van barbells en daarmee voer je allerlei oefeningen uit, zoals squats, presses, lifts en curls. Het zijn dezelfde bewegingen als in de fitnesszaal, maar dan zonder apparaat. Daarbij word je geholpen door de opzwepende muziek, een enthousiaste instructeur en je medesporters. Je kunt zelf het gewicht van je barbell uitkiezen.

Bron: www.gezondheidsnet.nl