Beweging kan diabetes voorkomen
Geplaatst op door in Nieuws

Bewegen is de beste manier om diabetes te voorkomen en te genezen. Dat zegt professor Patrick Schrauwen van de Universiteit Maastricht.

Doordat we tegenwoordig steeds minder bewegen, wordt overgewicht een “normaal” probleem. Maar we worden niet alleen steeds zwaarder – we spreken ook het vet, dat zich in onze spieren en organen opstapelt, onvoldoende aan. En dat veroorzaakt diabetes.

Diabetes type 2, dat ook wel bekend staat als suikerziekte, is een chronische aandoening waarbij het bloedsuikergehalte langzaamaan steeds meer toeneemt. Dit kan ernstige gevolgen hebben. In Nederland neemt het aantal mensen dat aan diabetes type 2 leidt nog steeds toe. Naar schatting zijn dit bijna 1 miljoen mensen.

Meer dan 80% van de mensen met diabetes type 2 heeft overgewicht. Dit is dan ook de belangrijkste risicofactor.

Om diabetes type 2 te voorkomen moet men echter meer doen dan de voedselinname beperken. Schrauwen: “Vooral een actievere levensstijl en meer bewegen waardoor we de vetten die worden opgeslagen in onze organen regelmatig gebruiken is belangrijk. Ook al leidt bewegen misschien niet direct tot gewichtsverlies, toch volhouden dus.”

Bron: http://www.gespod.nl/wp/nieuws/201104301402/beweging-kan-diabetes-voorkomen.html