2e week mei – Start Nordic Walking en Hardlooptrainingen
Geplaatst op door in Nieuws

Sport u in de zomer ook graag buiten, ook dat kan bij Sportrade. Vanaf mei geven we weer lessen in de frisse buitenlucht!

Nordic Walking

Vanaf dinsdag 11 mei kunt u weer meedoen met Nordic Walking. De les wordt elke dinsdag gegeven van 18:30 tot 20:00 uur. Nordic Walking is intensief wandelen met behulp van “poles”zogenaamde wandelstokken. De techniek is van het langlaufen afgekeken en net als bij deze sport worden ook bij Nordic Walking bijna alle spieren aangesproken. Naast de beenspieren gebruik je o.a. rug-,buik-,schouder- en armspieren. Nordic Walking is de ideale sport om te gebruiken bij gewichtsvermindering, fysieke fitheidverbetering en training van het uithoudingsvermogen.

Meedoen? Schrijf u in op de lijst op het publicatiebord!

Hardlooptrainingen

Vanaf woensdag 12 mei starten we met hardlooptrainingen. De training wordt elke woensdag gegeven van 19:30 tot 20:30 uur. Er zijn drie groepen gevormd: beginners, gevorderden en experts. Als beginner start u vanaf een nulpunt, u kunt dus ook meedoen zonder enige hardloopervaring. Als gevorderde kunt u ongeveer 15 minuten achter elkaar hardlopen, maar u wilt dit graag uitbreiden.  Er wordt vooral getraind op uithoudingsvermogen en techniek. Als expert kunt u minimaal een half uur achter elkaar hardlopen. U wil snelheid en/of techniek verbeteren. Het niveau van de trainingen wordt aangepast aan de deelnemers.

Meedoen? Schrijf u in op de lijst op het publicatiebord!