Snel in vorm met body pump
Geplaatst op door in Nieuws

Je wilt afvallen of je spieren verstevigen én snel resultaat zien. Als je jezelf hierin herkent en nog een sport zoekt, moet je wellicht body pump eens overwegen.

Body pump is een vorm van aerobics waarbij je op muziek alle spieren onder handen neemt met behulp van gewichten en halters. De nadruk ligt op krachttraining. Bij krachttraining zet je vetten om in spieren, doe je aan spierversterking en raak je overtollige pondjes kwijt. Omdat bij body pump het verbranden van energie het belangrijkst is, wordt deze workout ook wel ‘the fastest way to get in shape’ genoemd.

Energieverbranding
De kracht van body pump zit zoals gezegd in energieverbranding. Maar dat niet alleen. De training bestaat uit een vast programma van 60 minuten. Juist die herhaling zorgt ervoor dat alle spiergroepen even vaak getraind worden.

Na de warming-up komen in acht stappen alle grote en kleine spieren aan de beurt. Van billen tot schouders, van de borst- tot de bovenbeenspieren, bij body pump wordt geen spier overgeslagen. De instructeur staat hierbij voor de groep en doet de oefeningen voor.
Ook legt hij of zij uit welke spieren er in elke stap worden getraind en wat je mogelijk zult voelen wanneer je deze spieren traint. Zo weten de sporters, ervaren en onervaren, wat hen te wachten staat.

Muziek
Om het leuk te houden, wordt er gesport op motiverende muziek. Dat betekent echter niet dat er danspasjes aan te pas komen. Vandaar dat body pump ook geschikt is als je slecht bent in de maat houden.

Laagdrempelig
Body pump is een toegankelijke sport. Iedereen boven de 12 jaar kan meedoen. Dat komt onder andere doordat body pump wordt gegeven door professionele instructeurs. De nadruk ligt op individuele vooruitgang. Kun je niet goed overweg met een gewicht van 7,5 kilo? Geen paniek, dan neem je de volgende keer gewoon een gewicht van 5 kilo.

Het is niet verplicht, maar bij body pump is het praktisch om sportkleding van stretchstof te dragen: de instructeur ziet dan beter of je de juiste houdingen aanneemt.

Ten slotte kent body pump geen gezondheidseisen. Dit komt door het individuele karakter en de professionele begeleiding. Zelfs zwangere vrouwen kunnen aan body pump doen. Het is wel raadzaam om bij pijn en kleine blessures altijd met de instructeur te overleggen.

Bron: www.gezondheidsnet.nl