Nederlanders na vakantie massaal naar sportschool
Geplaatst op door in Nieuws

AMSTERDAM – De vakantie is voor de meeste Nederlanders ten einde en dat betekent dat de meesten wat extra uurtjes in de sportschool door zullen brengen.

Nederlanders die na de vakantie meer gaan sporten doen dit vooral om de overtollige vakantiekilo’s er weer af te sporten (11 procent) of om conditie op te bouwen (11 procent).
Een betere conditie is sowieso de voornaamste reden waarom Nederlanders sporten (62 procent), terwijl 52 procent het doet om zich beter te voelen. Toch sport bijna een vijfde voor het sociale contact en brengt 33 procent van de vrouwen en 24 procent van de mannen een bezoekje aan de sportschool om af te vallen.

Dit blijkt uit onderzoek in opdracht van Spiroflor Sport Warm onder ruim 1.000 Nederlanders van 18 jaar en ouder.

Smoesjes
Naast alle redenen om te sporten, zijn Nederlanders er ook goed in om te bedenken waarom ze niet gaan. De smoesjes top-3 om niet naar de sportschool te hoeven bestaat uit moe of futloos zijn, geen tijd hebben of regen.

Ergernissen
Hoewel 43 procent van de vrouwen een hippe sportoutfit niet echt belangrijk vindt, en de sportkleding vooral functioneel moet zijn, stoort 15 procent zich aan medesporters die witte sportsokken dragen. Ook het dragen van een sport BH zonder een topje erover heen is volgens 13 procent een absolute ‘no go’. Andere ergernissen zijn agressieve medesporters en persoonlijke spullen die worden gestolen (beiden 34 procent), maar ook medesporters die stoer doen of een stinkende sportruimte of medesporter.

Bron: http://www.nu.nl/man/2595953/nederlanders-vakantie-massaal-sportschool.html