Moderne dans in de Braak
Geplaatst op door in Nieuws

Na het sporten genieten van een moderne dansvoorstelling? In augustus loop je zo van het fitnessapparaat naar het naastgelegen landgoed De Braak, waar ‘Bries’ je meevoert in een dansvoorstelling waarin heden en verleden, natuur en kunst, dans en beleving samenkomen. De moderne choreografieën op verschillende locaties op het landgoed vertellen over romantiek anno nu in een sprookjesachtige decor.

Het is al bijna 90 jaar geleden dat een podium in de grootste vijver van Landgoed De Braak in Paterswolde het decor vormde voor een studentenballet. 2014 is het jaar waarin het verleden herleeft. Op geheel eigen wijze voert de dansvoorstelling ‘Bries’ je over het landgoed, waar moderne dansers begeleid door muzikanten hun choreografie tonen. Met uitvoeringen tijdens en direct na de schemering zal ook belichting een belangrijke rol spelen.

Choreograaf Inge de Bruine wil met haar voorstelling de bezoeker laten onderzoeken wat romantiek nu precies is. “Wie heeft er nog tijd om te mijmeren over romantiek? Met ‘Bries’ wil ik mensen daarin prikkelen.” Aan clichés gaat Inge zich niet branden: “Romantiek associeer je snel met netjes, braaf. Maar romantiek kan ook spannend en wild zijn, vol verlangen voorbij razen.”

Speeltijden & kaartverkoop

Op de avonden van 15, 16, 17, 21, 22 en 23 augustus wordt Bries opgevoerd. Elke avond zijn er 2 voorstellingen. De eerste voorstelling om 19:00 uur en de tweede voorstelling om 20:30 uur.

Een ticket koop je via www.bries2014.nl of via de evenementenpagina op Facebook en kost € 12,50.