Terug naar home

Hier is het laatste woord nog niet over gezegd!

Beste leden,

Jullie zullen wellicht gisteravond, net als ik, kennis hebben genomen van het besluit van het kabinet dat de sportscholen tot 1 september dicht moeten blijven. Dat is een enorme teleurstelling en een klap in het gezicht, zowel voor ons team als voor al onze klanten.

We waren met de brancheorganisatie reeds klaar met een gedetailleerd en gefaseerd protocol, bestaande uit drie stappen tot een volledige heropening. Deze maatregelen gingen zelfs veel verder dan de maatregelen die worden verwacht van de andere branches die nu wel open mogen. We zijn dan ook, dat moge duidelijk zijn, zeer teleurgesteld over dit besluit en wat ons betreft is hier het laatste woord nog niet over gezegd.

Waarom zijn wij hier zo stellig in? We vinden dat wij geen doorsnee sportschool zijn. Eén van de beginselen van Sportrade is om sporters in onze sportschool de ruimte te bieden tijdens het sporten – dat is een van de redenen van ons bestaan. Wij stellen altijd al hoge eisen aan onze luchtbehandelingsinstallaties, fitnessapparatuur, personeel en sporthygiëne. De voorwaarden die in deze Corona tijden van de verschillende branches worden gevraagd, kunnen wij als geen ander aan voldoen. De argumenten die het kabinet voortdurend gebruikt om bepaalde zaken gesloten te houden – extra druk op het openbaar vervoer, veel verplaatsingen, anderhalve meter maatregelen niet kunnen handhaven – zijn juist op ons, níet van toepassing. Uiteraard hebben we daarbij ook te maken met een stuk eigen verantwoordelijkheid van onze klanten, maar wij hebben het volste vertrouwen dat we dit, door middel van duidelijke instructies en in goed overleg met onze klanten, kunnen waarmaken.

De brancheorganisatie weet als geen ander dat je niet alle sportscholen over één kam kunt scheren; zij zijn dan ook hard bezig onze zaak te bepleiten. Zoals zij al meermaals hebben gesteld – en de komende dagen het kabinet nogmaals duidelijk zullen maken: onze sportbranche is geen onderdeel van het probleem, maar juist een onderdeel van de oplossing om mensen gezonder te laten leven en meer weerstand te laten opbouwen. Zaken die, juist in deze tijden, belangrijker zijn dan ooit.

Sluiting tot 1 september vinden wij als Sportrade onacceptabel. We zullen alle registers open trekken om dit bij zoveel mogelijk mensen met invloed op deze besluitvorming, onder de aandacht te brengen. Wij staan open voor ideeën en suggesties van jullie kant die ons kunnen helpen in deze exercitie. Bereidheid om bijvoorbeeld jullie relevante contacten hieromtrent met ons te delen, wordt zeer op prijs gesteld.
Wij vinden dat wij het aan onze leden – en aan onszelf – verplicht zijn om in deze uitzonderlijke situatie alles te doen wat mogelijk is om te zorgen dat wij als sportcentrum zo spoedig mogelijk weer open kunnen, voor een ieder die niet kan wachten om weer lekker te gaan sporten. Wij zijn ervan overtuigd dat wij dit met inachtneming van alle voorwaarden kunnen waarmaken, helpt u ons mee?

Buiten sporten mag in beperkte groepen, hiervoor zal snel een rooster en voorwaarden worden gepubliceerd via nieuwsbrief en facebook zodat we in ieder geval iets kunnen doen, uiteraard blijven we ook online lessen aanbieden!

Bekijk het rooster op: Buiten lessen! Bekijk het rooster!

Met sportieve en strijdvaardige groet,

Hans Gerritsen en het hele Sportrade team