Gezonde levensstijl verlengt vrouwenleven met 15 jaar
Geplaatst op door in Nieuws

Vrouwen met een gezonde levensstijl leven 15 jaar langer dan ongezonde vrouwen. Voor mannen levert een gezonde levensstijl 8,5 jaar extra op. Dit blijkt uit onderzoek van de Universiteit van Maastricht.

Roken, bewegen, het eetpatroon en lichaamsgewicht zijn de vier factoren die de onderzoekers beoordeelden in hun studie onder 120.000 mannen en vrouwen in de leeftijdscategorie van 55 tot 69 jaar. De resultaten zijn deze week gepubliceerd in American Journal of Clinical Nutrition.

Een gezonde levensstijl betekent niet roken, meer dan 30 minuten beweging per dag, een BMI tussen de 18,5 en 25 en een traditioneel mediterraan dieet.

Gezond eten

Volgens Piet van den Brandt, professor Epidemiologie aan de Universiteit van Maastricht, meldt dat er weinig onderzoek is gedaan naar de relatie tussen het sterftecijfer en een gezonde levensstijl.

“De voordelige effecten van het mediterraan dieet waren bij vrouwen duidelijk. Noten, groenten en een beperkt alcoholgebruik hadden de grootste invloed op de lagere sterftecijfers,” aldus Van den Brandt.

Bron: http://www.voedingnu.nl/gezonde-levensstijl-verlengt-vrouwenleven-met-15.78139.157937.lynkx