Een verrassende en kleurrijke expositie…
Geplaatst op door in Nieuws

Jasper Oostland, geboren te Groningen op 19 juni 1976, begon met studeren aan de Academie Minerva in 1994 en nam daar vijf jaar later zijn diploma in ontvangst. Hij volgde in deze opleiding de studierichting illustratie. Tijdens deze vijf jaren veranderde zijn werk van een strip-achtige stijl naar een meer realistische stijl. Jasper studeerde af met een expositie van kleine, precies geschilderde schilderijtjes van kikkers in menselijke situaties.

Het werk van de jonge Groningse schilder Jasper Oostland (1976) doet je altijd op zijn minst glimlachen, vaak in lachen uitbarsten. Door dieren in een menselijke context te plaatsen heeft hij een heel eigen stijl ontwikkeld: uiterst minutieus geschilderde, trefzekere cartooneske voorstellingen in heldere kleuren, vol geestige details. Aanzetten tot verhalen waar de kijker zelf mee aan de gang mag gaan.

Aan inspiratie geen gebrek: de formule lijkt onuitputtelijk en leent zich tot de wildste combinaties die, samen met groot schildersvakmanschap, vervreemdende, maar vooral verrassende en verleidelijke plaatjes opleveren.

Een kleurrijke greep uit de collectie is vanaf vandaag te bewonderen in Sportrade fit- & wellness. Kijk voor meer informatie over de schilder en zijn werken op www.jasperoostland.com.