Cursus Mindfulness
Geplaatst op door in Nieuws

Vanaf zondag 22 september start Greetje Kuiken, gezondheidspsycholoog en mindfulnesstrainer, een cursus Mindfulness in Sportrade. Wilt u meer informatie of aan de hand van enkele oefeningen zelf ervaren wat mindfulness voor u kan betekenen? Kom dan naar de informatiebijeenkomst op zondag 8 september om 12.30 uur. 

Wat is Mindfulness
Mindful zijn betekent dat je je aandacht doelbewust richt op de ervaring van dit moment, zonder hierover te oordelen.  In het dagelijks leven worden we vaak in beslag genomen door dagdromen, zorgen of fantasieën over de toekomst. We handelen op de automatische piloot zonder ons echt bewust te zijn van wat we aan het doen zijn. Mindfulness kan je helpen deze onbewuste patronen en gewoonten te herkennen waardoor je beter in staat bent stil te staan bij wat er NU is. Hierdoor sta je opener en bewuster in het leven.

Voordelen van mindfulness

  1. Mindfulness helpt je evenwichtiger te reageren op alle prettige en onprettige situaties in het leven.
  2. Het werkt stressverlagend
  3. Het helpt je om de kleine dingen te zien en meer van het leven te genieten
  4. Je voelt je vaak productiever doordat je minder in beslag wordt genomen door je gedachten.

Voor wie is Mindfulness geschikt
Mindfulness is geschikt voor iedereen die zowel geestelijk als lichamelijk meer in balans wil komen. Het werkt goed bij klachten waarbij stress een grote rol speelt. Er is veel wetenschappelijk onderzoek verricht naar de effecten van mindfulness op allerlei klachten. Uit die onderzoeken blijkt dat er een langdurige en duidelijk waarneembare afname is van klachten bij mensen met chronische pijn, angstklachten, stressgerelateerde klachten, depressieve klachten en vermoeidheid. Er ontstaat vaak een positiever zelfbeeld en positieve verandering van leefstijl. Veel mensen melden een verbetering van kwaliteit van leven, mede doordat ze zich beter kunnen ontspannen en concentreren.

De cursus
De cursus bestaat uit acht wekelijkse lessen van 2 uur. De groepen bestaan uit minimaal 4 en maximaal 12 deelnemers. Buiten de lessen om moet rekening gehouden worden met 30 tot 45 minuten per dag voor dagelijkse thuisoefeningen. Tijdens de cursus wordt gewerkt met diverse yoga- en meditatieoefeningen en worden ervaringen besproken.

De trainster:
Start training:
Locatie:
Kosten:
Greetje Kuiken, gezondheidspsycholoog en mindfulnesstrainer Geregistreerd bij de beroepsvereniging voor mindfulnesstrainers (VMBN)
zondag 22 september, 12.30 uur
Sportrade fit- & wellness, Paterswolde
€350,00 (leden Sportrade), €395, 00 (niet leden)

Wilt u deelnemen aan de cursus of heeft u vragen? Via onderstaand formulier kunt u zich opgeven of uw vraag kenbaar maken. Wij nemen z.s.m. contact met u op.

Naam*:                 

Telefoonnummer*:  

E-mail*:               

Vragen of opmerkingen:

Ik ga akkoord met de Algemene voorwaarden

* velden gemarkeerd met een * zijn verplicht