Terug naar home

Corona update september

Beste leden,

Op 28 september heeft het kabinet aangescherpte maatregelen aangekondigd om het coronavirus onder controle te krijgen.

Voor Sportrade heeft dit weinig consequenties. Wij hanteren al geruime tijd een strikt maximum dat lager ligt dan de toegestane 30 personen per ruimte, ondanks dat de fitnessbranche is vrijgesteld van dit maximum. Wel verdienen een aantal zaken toch even aandacht.
Wat betreft onze horeca zijn de aangekondigde maatregelen wel van belang: onze horeca zal vanaf 29 september sluiten om 22.00 uur.

Het is duidelijk geworden dat de aantallen besmettingen op landelijk niveau niet de goede kant opgaan. Het feit dat we, zoals genoemd in deze persconferentie, als fitnessbranche dezelfde aantallen als de afgelopen weken mogen blijven hanteren, is een groot compliment aan u allen. Het past ook bij ons beeld dat er geen clusters van besmettingen optreden in de fitnessbranche. Het vraagt echter ook alertheid van ons allen om die professionaliteit vol te houden: borg de afstand en wees extra alert op de hygiëne de komende weken.

Net als in onze vorige nieuwsbrief wil ik iedereen er nogmaals op attenderen dat het kleedkamer gebruik alleen wenselijk is als dit strikt noodzakelijk is; ons advies blijft “kom omgekleed naar de sportschool, douche als dit kan thuis”.
Vooral na groepslessen krijgen wij berichten dat de kleedruimte te vol is. De enige manier om dit te voorkomen is door na de les even te wachten tot de rust is teruggekeerd, of hem helemaal niet te gebruiken.

Voorlopig zullen wij doorgaan met het reserveringsprotocol; leden hebben dus alleen toegang tot de sportschool indien zij een reservering hebben. Het poortje gaat ook alleen open op het moment dat de gereserveerde tijd is ingegaan, kom dus niet te vroeg! Bij groepslessen wordt er een inloop van 10 minuten gehanteerd nadat de gereserveerde tijd is ingegaan; u hoeft dus niet bang te zijn dat ze zonder u zullen beginnen. Wij zullen er extra alert op zijn om ophoping in de hal te voorkomen: kom gewoon exact op tijd of een paar minuten erna, dan kunt u in een keer doorlopen.

In de fitnesszaal willen we graag nog even de aandacht vragen voor de basisregels, aangezien deze af en toe wat verslappen.

– Neem een schoonmaakfles en doekje mee de zaal in om het toestel te reinigen en doe dit vervolgens ook; zowel voor als na de oefening;
– houd 1,5 meter afstand tot uw medesporters;
– neem een handoek mee de zaal in en gebruik deze om op te zitten.

Voor de groepslessen:
– voorkom drukte in de kleedkamer voorafgaand aan en na de les;
– volg de instructies van de instructeur (soms moet er beneden gewacht worden als een andere groepsles nog niet klaar is);
– maak de gebruikte attributen weer goed schoon na de training;
– gebruik een handoek.

Wij hopen op uw medewerking! Wij als team proberen er alles aan te doen om u veilig te laten sporten, wij hopen dat u er ook alles aan blijft doen zodat wij veilig mogen blijven werken.

Tot snel op de sportschool.

Met sportieve groet,

Hans en de rest van het team.