‘BV Nederland verdient bijna 1 miljard als alle werknemers sporten’
Geplaatst op door in Nieuws

DEN HAAG – De BV Nederland kan 380 tot 930 miljoen euro per jaar verdienen als meer medewerkers gaan sporten en bewegen.

Dat stellen Het Nederlands Instituut voor Sport en Bewegen (NISB) en het Diabetes Fonds. Zij roepen daarom werkgevers, overheid en politiek op om in beweging te komen.

“Als alle werknemers de fitnorm halen, dus drie keer per week 20 minuten sporten, levert dat bijna 1 miljard op. Het tegenovergestelde is ook het geval: te weinig bewegen is een concreet arbeidsrisico en levert meer verzuim op.”

Het NISB en het Diabetes Fonds hebben maandag de minister Kamp van Sociale Zaken en Werkgelegenheid een onderzoek aangeboden dat bewijst dat investeren in sport en bewegen op de werkvloer echt loont.

Minister Kamp

“‘Dit past precies in het Actieplan Gezond Bedrijf dat we samen met VWS voorbereiden”, aldus minister Kamp. “Drie keer per week twintig minuten sporten: dat is realistisch. Als de pensioengerechtigde leeftijd omhoog gaat, moeten we langer gezond blijven doorwerken. In de beroepsopleidingen moeten we al aandacht besteden aan duurzame inzetbaarheid. En fit blijven is ook voor jezelf en voor je omgeving goed.”

OnderzoekBeide organisaties hebben samen opdracht gegeven voor het onderzoek, dat is uitgevoerd door TNO en PwC. Werknemers die voldoende bewegen, lopen minder risico op chronische ziekten en ze zullen zich minder vaak ziek melden.

Een zittend bestaan is daarentegen een ‘sluipmoordenaar’: wie weinig beweegt, verzuimt meer en vergroot zijn kans om diabetes of hart- en vaatziekten te krijgen.

 Bron: www.nu.nl