Blijf (financieel) fit met bedrijfsfitness
Geplaatst op door in Nieuws

Bedrijfsfitness is een prima manier om werknemers in beweging te krijgen én te houden. Samen sporten met collega’s biedt maximale motivatie om vol te houden. En de werkgever kan het ook nog eens aantrekkelijk financieren.

Mensen blijvend in beweging krijgen gaat het beste door het sporten een sociale context te geven. Gezelligheid en gedeelde succesbeleving zijn sterke motiverende factoren. Bedrijfsfitness biedt prima mogelijkheden om die randvoorwaarden te creëren. In een sportschool kunnen werknemers gemakkelijk samen optrekken. Bij sommige oefeningen en toestellen gebeurt dat zelfs letterlijk door elkaar te assisteren. Maar er is natuurlijk ook volop ruimte om tijdens of na het sporten te praten en gezellig wat te drinken. Zo nemen collega’s elkaar op sleeptouw en houden ze het sporten gemakkelijker vol.

Onbelast
Mooi meegenomen is dat bedrijfsfitness ook fiscaal aantrekkelijk te organiseren is. De werkgever kan deze arbeidsvoorwaarde onbelast aanbieden als de fitness plaatsvindt in een vestiging van de eigen organisatie of één voor alle werknemers aangewezen fitnesscentrum. Maar de werkgever mag ook een overeenkomst sluiten met één aanbieder met meerdere vestigingen, als dat praktischer is. In alle gevallen geldt dat er deskundig toezicht moet zijn en dat de faciliteiten open moeten staan voor minstens 90 procent van de werknemers.

Tip 1
Vanaf 2011 kan de werkgever volgens de nieuwe fiscale werkkostenregeling belastingvrij een vast percentage van de loonsom aan deze en andere arbeidsvoorwaarden besteden. Dit levert minder administratieve rompslomp op en kan soms groter fiscaal voordeel opleveren dan de huidige normbedragen voor vergoedingen en verstrekkingen.

Bron: http://www.gezondinbedrijf.com/blijf-financieel-fit-met-bedrijfsfitness

Is uw bedrijf al aangesloten?
Sportrade fit- & wellness biedt bedrijfsfitness in diverse vormen aan. Wij adviseren u graag over de mogelijkheden voor uw bedrijf, dus neem gerust contact met ons op.